PokoChem

Automotive producten

AdBlue®

AdBlue®

Schoner rijden voor dieselvoertuigen | Een bijdrage aan een schoner milieu

AdBlue® (AUS 32) is een waterige ureumoplossing en bestaat uit 32,5% gezuiverd hoogkwalitatief technisch ureum en 67,5% gedemineraliseerd water. Personenauto’s en zware vrachtwagens met een SCR-condensator kunnen door het gebruik van AdBlue® NOx-emissies drastisch verminderen en daarmee voldoen aan de doelen die door de Europese Unie zijn gesteld voor het verlagen van de CO2-reductie.

Hoge kwaliteit

Kwaliteit

PokoChem AdBlue® wordt geproduceerd door Multihem Dooel en is gestandaardiseerd volgens ISO 22241-1 en voldoet daarmee aan de hoge eisen die aan AdBlue® worden gesteld. De kwaliteit van onze AdBlue® wordt geaudit door de VDA (Verband der Automobilindustrie).

Het is belangrijk om u er bewust van te zijn dat er helaas ook aanbieders zijn die vervuild ureum mengen met leidingwater. Door deze vervuiling gaat het SCR-systeem kapot en vervalt de garantie op de dieselwagen. Het VDA certificaat en de ISO certificering zijn erg belangrijk om de juiste kwaliteit van AdBlue® te waarborgen zodat AdBlue® veilig gebruikt kan worden.

AdBlue® – globally registered trademark of the VDA.

Strenge regelgeving voor vrachtwagens

Regelgeving

Het wegtransport heeft een grote impact op het broeikaseffect. Om de doelen voor het reduceren van de CO2-uitstoot te behalen is er vanuit de Europese Unie strenge wet-en-regelgeving voor zware trucks. Vanaf 2025 moet de emissie met 15% gedaald zijn en vanaf 2030 met 30 procent ten opzichte van de waarden van 2019. De CO2-emissie van zware voertuigen is daardoor gereguleerd. 

AdBlue® vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen tot wel 85% en levert daardoor een aanzienlijke bijdrage aan het behalen van de gestelde doelstellingen. Dieselvoertuigen voldoen hiermee aan de Europese normen voor uitlaatgassen. 

AdBlue® in groot en kleinformaat

PokoChem AdBlue® is verkrijgbaar in 10 Liter canisters, 1000 Liter IBC containers en een 26.000 Liter tankwagen. De totale benodigde hoeveelheid kan in overleg afgestemd worden. Wij geven snel een offerte op maat en zodra de order is goedgekeurd leveren wij z.s.m. op elk gewenst adres in de EU. 

Hoe werkt AdBlue®?

Gebruik

AdBlue® kan alleen gebruikt worden door dieselvoertuigen die een SCR-katalystor hebben. Het mag nooit direct in de dieseltank gegoten worden, maar altijd alleen in een exclusief daarvoor gemarkeerde tank. Tijdens het rijden wordt stikstofoxide in de SCR-katalysators opgeslagen.

Bij een specifieke hoeveelheid verzamelde stoffen in de katalysator wordt de AdBlue® vanuit het speciale reservoir geïnjecteerd. Dit zorgt voor een chemische reactie waarbij de stikstofoxiden omgezet naar stikstof en waterdamp. Deze stoffen komen dan vrij uit de uitlaat en zijn onschadelijk voor het milieu.

Ruitenwisser-vloeistof

Ruitenwisservloeistof

Veilig op weg

PokoChem heeft een speciale ruitenwisservloeistof voor zowel de zomer als de winterperiode. Deze vloeistoffen worden geproduceerd door onze partner Texon D.o.o.. In de zomer zijn er meer insecten en is er meer overlast van verschillende soorten vuil zoals stof en vogeluitwerpselen die het zicht kunnen belemmeren.

Auto glass summer care liquid verwijdert dit vuil effectief, inclusief insectenresten zodat automobilisten en vrachtwagen- en buschauffeurs veilig de weg op kunnen. De vloeistaf laat lak, rubber en kunststofdelen van het voertuig intact en verspreidt een aangename geur. 

Ook de Auto glass winter care liquid is direct klaar voor gebruik in de winter. Door de toevoeging van ethanol en glycol worden het ruitensproeiersysteem en de leidingen beschermd tegen bevriezen. Onze ruitenwisservloeistof verwijdert ook pekel, olie en vuil met gemak zodat het zicht door de ruiten optimaal is. 

Een offerte aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op.